Osallistuin lauantai – sunnuntai välisenä yönä Kokemäen joella pidettyyn yömelontaan. Kokemus oli kaikkiaan oikein positiivinen. Maisemat olivat upeita ja joki näytti kyseisenä yönä vain parhaita puoliaan.

En muista milloin olisin melonut yhtä tyynellä kelillä. Joen pinnassa ei menomatkalla ollut juuri värettäkään, ja nämä muutamat väreet olivat tyyntyneet takaisin palatessamme.

Matkaan lähdettiin Vesiniementien päästä ja käytiin kääntymässä lähes Isosuon padon kohdalla. Kääntöpaikalla keitettiin nokipannukahvit sekä grillailtiin makkarat. Evästettyämme lähdimme paluumatkalle. Matkan pituus yhteen suuntaan oli noin 7,5 km ja aikaa tuohon matkaan meni noin 1,5 tuntia.

Kaiken kaikkiaan matkavauhti oli oikein rauhallista ja siinä ehti hyvin tarkkailemaan luontoa ja auringon painumista horisontin taa piiloon, jotta voisi sitten taas nousta näkyviin. Positiivinen yllätys oli myös se, ettei kyseisellä joen pätkällä ollut nimeksikään muuta liikennettä. Saatiin meloa omissa oloissamme nauttien luonnon hiljaisuudesta ja sen tuomasta rauhasta.

Melonnasta jäi oikein positiivinen maku, ja täytyy lisätä näitä yömelontoja myös omaan ohjelmaan. Jos päiväsaikaankin meloen pääsee karkuun arjen kiireitä ja stressiä, niin yöaikaan se onnistuu vielä paremmin.

Kyseisen yömelonnan järjesti Freetime Factory, joka onnistui kaikin puolin loistavasti. Voin suositella kyseisen yrityksen palveluja.

Alla vielä muutamia kuvia retkestä. (Kamerana jälleen iPhone 4)

2 thoughts on “Yömelonta 9.7.2011

Comments are closed.