Vuosi 2020 lähenee loppuaan

Vuoden loppuminen on perinteisesti aikaa, jolloin kuuluu tarkastella mennyttä ja kerrata mitä edellinen vuosi on tuonut tullessaan. Samalla myös monesti tarkastellaan tulevaa ja odotuksia uudelle vuodelle. Ei siis tehdä tässä poikkeusta, vaan kerrataan vähän vuoden 2020 saldoa ja avataan hyvin vähän vuotta 2021.

Vuosi 2020 on ollut monella tapaa kummallinen. Koko maailmaa on ravistellut pandemia, joka on tuonut ihmisiä erilaisella uudella tavalla yhteen, mutta samalla myös loitontanut meitä toisistamme. Olemme varmasti myös huomanneet millainen merkitys kanssakäymisellä on. Ainakin itse olen huomannut, että kuinka tärkeää on pitää yhteyttä ystäviin, sukulaisiin, tuttaviin, ylipäätään toisiin ihmisiin.

Olemme sopeutuneet ja löytäneet uusia tapoja toteuttaa asioita ja miten voimme pitää yhteyttä toisiimme. Osa näistä tavoista on varmasti tullut pysyäkseen. Monesta eri lähteestä on saanut lukea, että työnantajat ovat päättyneen vuoden aikana ottaneet etätyöskentelyn tosissaan, uskon ja toivon, että etätyö mahdollisuudet tulivat jäädäkseen samoin kuin etäkokouksetkin.

Kuten tuhansille, miljoonille muillekin, niin itsellenikin mennyt vuosi on tarjonnut haasteita ja ennen kokemattomia kokemuksia. Loppua lähestyneen vuoden aikana sain kokea miltä tuntuu, kun on lomautettuna ja joutuu stressaamaan milloin työt taas jatkuvat vai jatkuvatko ja kuinka kauan niitä on. Voin vaan kuvitella miltä tuntuu ihmisistä, jotka joutuvat taistelemaan vastaavien asioiden kanssa joka päivä.

Joka tapauksessa saan olla iloinen ja onnellinen, että olen saanut tehdä työtä, jota rakastan. Muutama vuosi sitten työskentely jalkapallon parissa oli itselleni suuri haave ja unelma, joka tuntui niin kaukaiselta ja mahdottomalta saavuttaa. Olen onnekas, koska nyt olen saanut elää tuota unelmaani useamman vuoden. Hienointa tässä on se, että pystyn hyödyntämään aiempia kokemuksiani sekä opintojani nykyisessä työssäni. Saan tehdä kaikkea siistiä ja sellaista mistä pidän. Saan analysoida, ohjelmoida, visualisoida, kuvata, kouluttaa sekä kokea kaikkea upeaa. Ennen kaikkea olen saanut tavata ja tutustua aivan upeisiin ihmisiin näiden vuosien aikana. Se että saa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin kaiken muun lisäksi, tekee työstäni ihan parasta.

 

Unelmoiminen sekä uskominen tulevaan kannattaa. Omia unelmia kannattaa tavoitella ja välillä kannattaa hypätä tuntemattomaan.

 

Menneen vuoden aikana olen taas aktivoitunut sivujeni kanssa, ja kirjoittanut tänne uusia juttuja. Toki kirjoituksissa on ollut isoja välejä, mutta toivottavasti tuleva vuosi olisi myös tässä suhteessa parempi. Laittakaahan rohkeasti viestiä tänne päin, mistä aiheista analytiikan tai kuvaamisen saralta haluaisitte lisää tietoa.

Kuten minut tuntevat ovat huomanneet, kamera kulkee tavalla tai toisella matkassa mukana. Itselleni onkin ollut luonnollista taltioida omia kokemuksia valokuvien sekä videoden avulla. Kuvat ja videot onkin itselleni väline, jolla pystyn dokumentoimaan tapahtunutta, paikkoja sekä kokemuksia. Näin kuvat vievät minut paikkoihin ja tunnelmiin yhä uudestaan ja uudestaan.

Olen myös onnellisessa asemassa, että olen saanut olla kameroineni todistamassa useiden ihmisten tärkeitä hetkiä ja välittää näin muistot myös heille. Toivottavasti myös tuleva vuosi antaa minulle mahdollisuuden tähän.

Viimeisten vuosien aikana olen myös alkanut kuvaamaan aktiivisesti paikoissa, joissa käyn usein. Tuttukin maisema voi tarjota uutta, kun sitä malttaa tarkastella rauhassa ja uskaltaa ottaa uusia näkökulmia. Tämä ajatus pätee myös muuhun, kuin vain valokuvaukseen.

Tästä syystä onkin luonnollista, että kerron menneestä vuodesta muutaman kuvan välityksellä. Tarkoituksellisesti en ole valinnut mukaan kuvia, joissa esiintyisi hervieästi ihmisiä.

Kuten edellä kirjoitin, niin välillä kannattaa hypätä tuntemattomaan ja ottaa askeleita rohkeasti kohti omaa unelmaa. Tuleva vuosi tulee olemaan ainakin omalta osaltani hyppy tuntemattomaan, toivottavasti myös yksi askel lähemmäksi omaa unelmaa. Yksi syy tuohon tulee olemaan se, että työnantajani tulee vaihtumaan, jolloin ammatillisia haasteita tulee varmasti olemaan näköpiirissä. Uskon, että tämä steppi vie minua kohti unelmaani.

Tuleva vuosi tulee varmasti tarjoamaan useita haasteita, mutta onneksi myös useita ilon ja onnen hetkiä.

Olkoon tuleva vuosi parempi kuin nyt loppuva, hyvää uutta vuotta kaikille.

Pidetään toisistamme huolta.