Vihdoinkin tulee lunta oikein kunnolla, että saadaan pulkkamäet kuntoon ja päästään joulun tunnelmaan. Tosin joulun tunnelmaan vaikuttaa niin moni muukin seikka, mutta ei siitä päästä mihinkään, että myös kelit vaikuttavat siihen. Näin ainakin itselläni on. Valehtelisin jos väittäisin muuta.

Ensi viikolla alkavat myös koulujen joululomat. Joissain kouluissa ne alkoivat jo eilen. Itsellänikin joululoma alkaa maanantaina, kun saan viimeiset paperityöt hoidettua.

Talvinen maisema näyttää kauniilta

Talvinen maisema näyttää kauniilta

Ajattelin, että joululoman vietän perheen parissa ja lueskelen paljon. Valitettavasti kirjallisuus tulee liittymään työhön, mutta tällä kertaa kirjallisuus on mielenkiintoista, vaikka työhön liittyykin. Ajatuksissa on miettiä miten tietotekniikkaa voisi opettaa erityisryhmille muutoin kuin perinteisesti opettajajohtoisesti.

Keväällä opetukseeni tulee eräs erityisryhmä, jonka kanssa ajattelin kokeilla aivoituksiani. Suurena punaisena lankana on se, että oppilaat oppivat vaadittavat tietotekniset taidot jonkin projektin avulla. Itse ajattelin projektiksi oman lehden tekemistä. Vielä kysymysmerkkinä on se, että tuleeko lehti olemaan verkkojulkaisu vai perinteinen. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Todennäköisesti päädyn, että teemme molempia.

Tavoitteena on, että ryhmän kanssa saavutettaisiin tietotekniikan peruskäytössä, tekstinkäsittelyssä, kuvankäsittelyssä, esitysgrafiikassa, internet ja sähköpostissa sekä digikuvaamisessa vähintään Tikaksen 2. taso. Saa nähdä miten onnistutaan. Tulen tänne kirjoittelemaan, miten tämä homma onnistuu vai onnistuuko ollenkaan. Ryhmä on sellainen, että tällaisen hankkeen pitäisi kyllä onnistua, ainakin alkukartoitusten mukaan.

Ideoita otetaan toteutuksesta vastaan.