Vammalan retkeilijät järjestivät viime yönä (17.7. – 18.7.) yömelonnan. Melonnalle lähdettiin Tervakalliolta ja kierrettiin Ellivuori. Matkaan lähdettiin noin 21.00 aikoihin ja taikaisin saavuttiin noi 04.30. Reitti joka yön aikana melottiin näkyy alla olevasta kartasta. Matkaa reitille tuli noin 28.5 km.

Kaiken kaikkiaan keli oli loistava. Ei ehkä yhtä tyyni kuin mitä oli viikko sitten Huittisten suunnalla. Kuitenkin aivan loistava keli meloa. Ilma oli muuten parempi kuin viikko sitten, sillä mitään näkökykyä haittaavaa usvaa ei noussut tällä kertaa. Lisäksi taivas oli lähes pilvetön, niin kuukin näkyi oikein kauniisti.

Ellivuoren kohdilla saimme kuunnella yön moninaisia ääniä, joihin ei päiväsaikaan törmää. Saimme meloa kaikessa rauhassa, sillä muuta vesiliikennettä ei oikeastaan ollut lainkaan. Mitä nyt alkumatkasta muutama moottorivene (lähinnä kalastajia).

Retkellä nautittiin luonnon rauhasta sekä useista evästauoista. Matkan teko oli muutenkin leppoisaa ja miellyttävää.

Nyt muutama yömelonta takana, voin sanoa, että kannattaa lähteä yöaikaan melomaan. Jos näin teet, et tule pettymään. Tututkin maisemat saavat täysin uuden ilmeen ja heräävät eri tavalla eloon.

Matkassa oli taas turvavälineenä ja kamerana iPhone, jolla nämäkin räpsyt on räpsitty.