Ulappa on aivan tyyni ja suorastaan houkuttelee pienelle melontareissulle. Nyt täytyy painottaa nimen omaan sanaa pieni, koska matkaa melonnalle ei tullut kuin 3,45 km, mutta sitäkin enemmän upeita ja rauhoittavia maisemia.

Näkymiä kajakin kannelta

Täytyy todeta, että oli erittäin virkistävää ja rauhoittavaa meloa keskellä tyyntä ulappaa. Kaukaisuudesta kuului vielä muutamien lintujen äänet. Tuntui kuin autoilijatkin olisivat menneet lakkoon, koska autojen ääntä ei kuulunut. Yleensä kyseiselle reitille auton äänet kuuluvat selkeästi.

Yllätävää oli, että vesi oli kyseiseen vuodenaikaan verrattuna erittäin lämmintä. Vesi oli jopa niin lämmintä, että olisin voinut käydä uimassa. Uimisen esti vain levän määrä vesillä.

Levää oli tasaisena lauttana rannasta noin 500 – 700 metrin päähän.

Kuitenkaan, edes levä ei pilannut matkantekoani ja rentoutumista.

Tällä kertaa melonnan vauhti ei ollut huima, sillä tarkoituksena oli lähinnä rentoutua ja ihailla maisemia. Matkaan kului tällä kertaa aikaa reilu puoli tuntia, mutta keliolosuhteiden ansiosta (jos en olisi jäänyt ihailemaan maisemia ja rentoutunut) matkan olisi voinut taittaa lähes puolta nopeammin.

Kartalla reitti näyttää seuraavalta. Karttaan on merkitty missä kohtia kilometri on tullut milloinkin täyteen.

Kartaan on merkitty täplillä, milloin kilometri on tullut täyteen.

Alkuperäinen suunnitelma oli meloa pitkin rantoja, mutta ei se nyt ihan niin mennyt. Tulomatkalla noudatin tuota suunnitelmaa paremmin kuin mennessä. Olisi vielä pitänyt vaan malttaa käydä ihan tuolla salmen poukamassa. Täytyy se vielä tänä syksynä toteuttaa. Tosin kyseinen salmi on täynnä vesikasvillisuutta, niin on paha mennä sanomaan, millainen ranta ja vesistä siellä on. Varmuudella, ainakin tänä ja viime kesänä, kyseisen kaislikon kätköissä on joutsenpariskunnan pesä.

Lopetan tänään pieneen videoon, joka on tuolla melontaretkellä tallennettuna. Täytyy vielä joku päivä investoida vedenkestävään kameraan, jotta voisi huolettomammin ottaa videota ja kuvia melontaretkiltä. Tuo kännykkä ei ole ehkä paras vaihtoehto näihin hommiin.

[local /wp-content/uploads/2010/09/melonta.flv nolink]