Tänään olin kuvaamassa MTB enduron osakilpailua Sastamalan Ellivuoressa.

Olin ensimmäistä kertaa kuvaamassa tällaista tapahtumaa, ja paljon uutta oppia tarttui matkaan. Onneksi myös muutama ihan ok, ruutukin tuli mukaan.

Keli oli kuin morsein, tosin valo oli paikoin liian raakaa ja kovaa, olisi ehdottomasti tarvittu tasuria, jotta kontrasti ei olisi kasvanut liiaksi. Mutta näillä mentiin.

Muutamaan kuvaan uskalsin jopa laittaa salamaa mukaan, kun katsoin, että niin muutkin näyttivät tehneen. Täytyy sanoa, että kyllä se salama vaan antaa mukavasti potkua kuvaan ja irroittaa kohteen hyvin taustasta. Näissäkin salamakuvissa, salama ttl-johdon päässä ja vasemmassa kädessä, jotta valo ei tulisi suoraan kameran päältä.

Suurin osa kuvista kuitenkin kuvattuna vallitsevalla valolla, jonka hyödyntämisessä olen toivottaman huono.

Alla vielä video muutamasta päivän aikana räiskitystä ruudusta (video luotu iPhotolla ja musiikki on myös peräisin sieltä):

2 thoughts on “MTB enduron osakilpailu – Ellivuori

 1. Kuvien tekninen laatu riittää kyllä.
  Hakkaavalla musiikilla ja toisaalta maltillisella kuvien toistorymillä on vaikeuksia sopia yhteen. Tunnetut ja tutut efektit kuvien välillä hiukan puuduttavia, niitä kannattaa ajatella. Olisi hyvä jos mittakaava vaihtuisi rytmikkäästi musiikin kanssa, eli vaikka kahvaa pitelevästä kädestä kokokuvaan ja takaisin bassojen kanssa.
  En ole varma onko pystystä vaakaan vaihtelu hyvä asia?

  1. Kiitos kommentista. Yllättävää, että joku oikeasti käy lukemassa täällä noita sepustuksiani. Positiivinen yllätys oli, että olin vielä saanut kommenttia ja rakentavaa sellaista. Rakentavaa kommenttia on aina mukava saada, jotta voisi kehittyä.
   Ilman kritiikkiä ei voi kehittyä. Jos itsekseen vaan touhuaa, eikä näytä räpellyksiään muille ja saa palautetta, junnaa helposti paikallaan.
   Varmastikaan ei ole kovinkaan hyvä tuo pystykuvasta vaakakuvaan vaihtuminen, varsinkaan silloin, jos on vain noin staattisesti paikoillaan. Eri asia olisi varmasti, jos olisin viitsinyt nähdä enemmän vaivaa ja lisännyt ns. kerns burn efektin. Toivottavasti tässä jossain vaiheessa oppisi paremmin näkemään ja kuulemaan tuota videotakin.

   Kiitos palautteesta.

Comments are closed.