Tilastojen tarkastelu LongoMatchissa

Seuraavassa videossa tarkastellaan tilastojen tarkastelua LongoMatchissa. Mistä ja miten pääset tarkastelemaan ottelun (projektin) tilastoja itse ohjelmassa, exportoimatta tietoja LongoMatchista ulos.

On muistettava, että tilastoissa näkyy vain ne asiat, joita olet itse määritellyt siellä näkyvän. Jos et ole määritellyt esimerkiksi avaamisen lopputulosta, sitä ei myöskään tilastoissa näy.

Jos et ole lisännyt ottelun tapahtumiin jotain tilannetta, niin kyseinen tilanne ei myöskään näy tilastoissa. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että olet määritellyt käytettävän analyysipohjan (dashboardin), mahdollisimman tarkasti. On myös oleellista tietää mitä asioita ottelusta halutaan saada selville, eli valmennuksen on pitänyt määritellä avainmittarit, joita halutaan tarkastella. Näiden avainmittareiden (KPI) avulla on mahdollista rakentaa tarvittava analyysi- sekä raporttipohja.

LongoMatchissa itsessään pystytään tarkastelemaan melko suppeasti tilastoja. Pystyt tarkastelemaan perus pylväs- sekä ympyrädiagrammeja itse ohjelmassa. Samoin tapahtumien x,y -koordinaatit näkee LongoMatchissa kenttäpohjissa, mikäli olet ne määritellyt. Jos haluat luoda tarkempia raportteja sekä analyyseja, esimerkiksi PowerPointilla, niin sinulla on muutama vaihtoehto. Joko otat LongoMatchista ruutukaappauksena kuvaajia, tai sitten viet LongoMatchin datan Exceliin ja luot siellä tarvittavat kuvaajat, joita käytät analyysissasi.

Mikäli haluat mennä vielä pidemmälle, niin tällöin käsittelet luotua dataa R:n tai Pythonin avulla ja luot näillä työkaluilla halutut kuvaajat. Itse raporttipohjan luonti on niin laaja kokonaisuus, että siitä voisi pitää useampia luentoja ja kirjoittaa pitkiä postauksia.

Mikäli haluat ottaa varaslähdön Excelin käyttöön LongoMatchin datan käsittelyssä, eikä Excel ole sinulle kovin tuttu, voit tutustua Excelin peruskäyttöön vaikkapa täällä.

Käy kertomassa kolmella sanalla, mitä mieltä olit tästä kirjoituksesta ja videosta. Voit myös kertoa, mistä haluaisit seuraavaksi lukea.

Mikäli sinulle on herännyt kysymyksiä, niin älä pelkää ottaa minuun yhteyttä.