Nykyään videokamerat ja yleisesti ottaen tekniikka on melko edullista, jolloin liikkuvan “tv-studion” voi kohtuullisin kustannuksen kyhätä lähes minne vain. Toimivaan pakettiin riittää käytännössä tietokone, nettiyhteys sekä web-kamera, jos haluat vielä yksinkertaisemmin päästä lähetyksen makuun, se onnistuu pelkällä puhelimella.

Mikäli haluat kuitenkin vaativampaa tv-tuotantoa tehdä, niin pelkällä puhelimella tai web-kameralla ei pärjää. Tällöin tarvitset tietokoneen, sovelluksen jolla lähetys toteutetaan sekä kamera, jolla kuvaat lähetystä. Nämä pelkästään eivät riitä, sillä kuvamateriaali pitää saada jotenkin tietokoneelle, tähän tarvitaan kaappauskortti.

Näiden lisäksi tarvitset jonkin streamauspalvelun. Nykyään live lähetykset ovat mahdollisia niin Youtuben kuin Facebookin kautta. Sovellus, jolla pystyt yhdistämään kamerasi streamauspalveluun, on esimerkiksi OBS. OBS on ilmainen niin Windows, Linux kuin Mac OS X käyttöjärjestelmiin.

Olen itse tehnyt live lähetyksiä urheilutapahtumista, erilaisista juhlatilaisuuksista sekä erilaisista yleisötapahtumista. Olen toteuttanut live lähetyksiä useammalla kameralla käyttäen streamauspalveluna Youtubea sekä Facebookkia. Nykyisin onneksi pystyy streamaamaan samalla kertaa molempien palvelujen kautta.

Mikäli sinulla on tulossa jokin tilaisuus, josta haluaisit saada live lähteyksen, niin älä pelkää ottaa yhteyttä.

Jos haluat päästä streamaamisen alkuun, käy lukaisemassa pikainen opastus täältä.