Tänään oli taasen urheilua ohjelmassa ja lentopalloa. Valepa kohtasi tänään Ettan. Pisteet ottelussa jäivät Sastamalaan, sillä Valepa  korjasi voiton 3 – 0.

Vaihdoin kakkosrunkoni Olympuksen peilittömään OM-D E-M1:een, ja minulla oli kyseinen runko myös mukana pelissä. Tarkoituksena oli testailla miten kyseinen kamera soveltuu urheilun kuvaamiseen. Pienen säädön jälkeen homma toimikin ihan mukavasti.

Ensimmäisenä piti ottaa kuvan esikatselu pois päältä, sillä kamerahan näyttää valmiin ruudun myös etsimessä. Kun tämän tajusin tehdä, oli kuvaaminen mukavampaa. Etsin pysyi hyvin mukana liikkeessä, jopa kesken kuvauksen, ja näin kohteen seuraaminen oli suht helppoa. Tarkennuskin pelitti ihan mukavasti. Tietenkin omia mokia tuli tehtyä.

Runko on mukavan pienikokoinen ja kevyt. Ainakin itselleni runko kaipaa pystykuvauskahvaa mukaan, jotta rungon korkeus lisääntyisi ja saisi paremman otteen oikealla kädellä. Runko on kyllä kevyt ja toimii hyvin.

Myönnettäköön, että runko on nopea. Yllätyin kuinka nopea se on. Siitä huolimatta en jätä ykkösrunkoa kotiin, kun urheilua lähden kuvaamaan. Muutoin, olen kyllä vaikuttunut kuvanlaadusta ja siitä, miltä kamera tuntuu käteen. Kaikkiaan kamera tuntuu oikein hyvältä.

Hieman on kyllä vielä työtä, että kamerasta tulee ”oma” ja käytöstä tulee automaattista, samoin kuin toisella rungolla.

Alla kuvia ottelusta.