Pidin tämän syksyn aikana Sastamalan opistolle pari kurssia , joiden aiheena oli valokuvaus. Ensimmäisen kurssin nimenä oli henkilökuvaus digikameralla ja toisen valaisu pikkusalamoilla.

Molemmilla kursseilla keskityimme ihan perusasioihin, emme mihinkään ihmeellisen. Aiheita olivat mm. miten aukko vaikuttaa kuvaan, miten polttoväli vaikuttaa ihmisiä kuvatessa jne. Eli ei mitään ihmeellistä. Samalla tutustuimme myös omiin kameroihimme ja niiden toimintaan.

Jotta kuvaamisesta tulisi ”helppoa”, niin sinun tulee tuntea välineesi. Tästä tosi asiasta ei pääse mihinkään. Tämä huomattiin taas kursseilla. Se, että et tunne laitteitasi, ei saa estää sinua saamasta sellaista kuvaa, jonka mielessäsi näet.

Kursseilla keskityttiin miljöökuvaukseen ja unohdettiin studiot kokonaan. Tämä sopikin itselleni paremmin, sillä jostain syystä itselleni miljöötyöskentely on luontevampaa. Valinta oli myös luonnollinen, koska käytössämme ei ollut studiota, ja pikku salamat soveltuvat hienosti miljöökuvaukseen helpon liikuteltavuutensa vuoksi.

Kuten joskus eräs valokuvaaja sanoi, tekniikan oppii kuka vaan, mutta se näkemys ja sisältö onkin sitten jo vaikeampaa.

Iso kiitos malleille sekä kursseille osallistuneille. Ilman heitä ei kurssit olisi voinut toteutua.

Alla muutama ottamani kuva valaisu pikkusalamoilla -kurssin demonstraatioista. Valaisuna näissä kuvissa käytettiin pikku salamoita. Suurimmassa osassa valaisukalustona oli yksi Canon Speedlight 580 EX II + octa sekä toinen pikku salama, ammuttuna raakana/sateenvarjon/stripin läpi irroittamaan malli taustasta.