Verkossa on jo pitkään keskusteltu kuumeisesti SDHC-kortista nimeltään EYE-FI. Kyseinen muistikortti ei ole pelkästään muistikortti, vaan pitää sisällään wlan-lähettimen, jonka avulla mistä tahansa SD-korttipaikan omaavasta kamerasta saadaan lähetettyä langattomasti kuvat verkon yhteisöpalveluihin, tai vain valittuun koneeseen.

Sain itselleni testiin tällaisen EYE-FI PRO X2 8GB:n kortin, joka pystyy siirtämään niin JPG, RAW kuin videotiedostot. Tulen kirjoittamaan käyttökokemuksista, jahka niitä saan kerättyä, mutta nyt tässä ensimmäisessä kirjoituksessa hieman kommentteja laitteen asentamisesta, joka ei ollutkaan niin yksinkertaista mitä olisi voinut kuvitella.

Pakkaus

Tuote on pakattu melko normaalisti pakattu, pieneen ”pahvilaatikkoon”. Avattuasi pakkauksen näet pienen ohjekirjasen, josta ei tietenkään löydy ohjeita suomeksi sekä usb-väylään tulevan SD-kortin lukijan ja itse EYE-FI kortin.

Ohjeita ei oikeastaan kortin kanssa tarvita. Pakkauksessa on selkeästi ohjeistettu, että ota kortti ja lukija ja laita lukija koneeseen kiinni.

Asennus

Joten toimin itsekin niin. Laitoin kortin lukijan kanssa koneeseen kiinni ja jäin odottelemaan, että mahtaisikohan mitään tapahtua. Valitettavasti ainakaan minulla lukija ei toiminut MacBook Pro 13″ kanssa, joten jouduin laittamaan kortin suoraan koneen omaan kortinlukijaan.

Seuraavassa olen kertonut vaiheittain, miten asennus eteni omalla kohdallani.

Valitse Finderista EYE-FI levy ja sieltä start here ja Mac OS X, jonka alta löytyy levyimage

EYE-FI levykuvan avauduttua aloita asennus asennus sovelluksella

Asennus suoritetaan suunnilleen kuin mikä tahansa sovellus, eli seuraava, seuraava, seuraava ja valmis. Näin kortti on saatu asennettua koneelle.

Tämän jälkeen sovellus käynnistyi automaattisesti ja ilmoitti myös samalla, että verkosta löytyisi uusia päivityksiä, jotka se pyysikin asentamaan.

Kun päivitys on suoritettu, niin sitten pitäisi tilarivillä näkyä Eye-Fi managerin kuvake.

Tämän jälkeen homman pitäisi alkaa toimimaan. Eli ei muuta kuin Eye-Fi managerilla asetukset kuntoon ja WLAN-verkon haku. Itselläni tuli ongelma, kun lähiverkossani käytetään MAC-filtteröintiä, eikä ohjeissa tms. ollut Eye-Fi -kortin MAC-osoitetta.

Onneksi verkosta löytyi vastaus tähänkin ongelmaan. Eye-Fi manager kuvakkeen alta löytyi kortin MAC-osoite, joten onnistuin parittamaan kortin WLAN-verkkoon.

Sitten piti enää asettaa, mihin kuvat ladataan. Se olikin helppo homma.

Eli ei muuta kuin kortti kameraan ja ottamaan kuvia. Kortin toimivuudesta ja siirtonopeuksista myöhemmin, kun olen ehtinyt testaamaan sen toimintaa enemmän.

Lisätietoa kortista löydät täältä.