Klippien trimmaaminen eli pituuden muokkaaminen

Kun ottelu on käyty kokonaisuudessaan läpi, ja olemme onnistuneet luomaan haluamamme tapahtumat ottelun aikajanaan, olemme päässeet askeleen päähän klippien luontia. Ennen tapahtumien luomista videotiedostoiksi, niiden pituus tulee vielä hienosäätää. Tässä jutussa käydään läpi kuinka tämä onnistuu.

Klippien trimmaaminen eli pituuden muokkaaminen onnistuu LongoMatchin uudessa versiossa kahdella eri tavalla. Ensimmäinen tapa on perinteinen, joka on onnistunut jo aikaisemmissa versioissa.

Tämä niin kutsuttu raakatrimmaaminen tapahtuu aikajanan (timeline) avulla, yksinkertaisesti liikuttamalla tapahtuman (eventin) alku ja loppu kohtaa. Raakatrimmaamisen tarkkuutta pystyt parantamaan suurentamalla aikajanaa käyttöliittymän vasemman alanurkan zoom-valinnasta. Joka tapauksessa raakatrimmaaminen on nimensä mukaisesti suurinpiirteistä. Trimmaamistavoista, raakatrimmaaminen on nopein tapa trimmata tapahtumat suurin piirtein oikeisiin pituuksiin.

Toinen tapa, tarkempi ja hieman hitaampi, on hyödyntää LongoMatchin ominaisuutta tapahtumien pituuden trimmaamiseen videotilassa (edit event duration). Mikäli tätä ominaisuutta hyödyntää, ei tarvitse siirtyä erikseen aikajana näkymään. Tapahtuman pituuden muokkaamisessa (edit event duration) valitset ensin kaksoisklikkaamalla tapahtuman (tai sitten hyödynnät koko tapahtumaryhmän toistoa) ja tämän jälkeen valitset videoruudun alareunassa olevan painikkeen edit event duration, jolloin pääset hienosäätämään tapahtuman alku- ja loppukohtaa.

Minulla on tapana ensin tehdä raakatrimmaaminen, jossa poistan päällekkäisyydet tapahtumista ja tämän jälkeen käyn hienosäätämässä tapahtumien keston niissä tapahtumissa, jotka haluan julkaista. Julkaisulla tarkoitan tapahtuman luontia videotiedostoksi. Tällä tavalla saan mahdollisimman nopeasti valmennuksen käyttöön videotiedostot, jonka jälkeen voin rauhassa määritellä tapahtumien lisäominaisuudet analyysia varten.

Raakatrimmaamisessa on hyvä muistaa, että mikäli käytät klippejä määritelläksesi esimerkiksi syöttöjen määrää, silloin et voi yhdistellä päällekkäin meneviä tapahtumia. Mikäli yhdistelet päällekkäin meneviä tapahtumia tällaisessa tapauksessa, kokonaismäärät eivät pidä paikkaansa sen jälkeen.

Seuraavassa videossa on käyty läpi tapahtumien raaka-, hienotrimmaaminen sekä ominaisuuksien määrittely, mikäli et ole sitä tehnyt taggaamisen yhteydessä. Usein taggaamisen yhteydessä kaikkia lisämääritelmiä ei ole mahdollista määritellä, niin ne tulee sitten määritellä jälkityöstövaiheessa.

Mistä haluaisit lukea seuraavaksi? Laita viestiä tulemaan, niin katsotaan mitä voidaan tehdä. Samoin, jos tämä juttu herätti kysymyksiä, niin älä pelkää ottaa yhteyttä. Voit lähestyä WhatsApp:n kautta tai yhteydenottolomakkeen kautta. Laita rohkeasti viestiä tulemaan.