Klippien luonti valmiiseen videotiedostoon

Tässä kirjoituksessa päästään periaatteessa itse asiaan. Eli klippien tekemiseen. Juttuun liitetyssä videossa käydään läpi miten pystyt luomaan tekemälläsi analyysipohjalla (analysis dashboard) klippejä videotiedostosta sekä samalla luomaan yksilölliset klipit.

Jos aiemmat vaiheet on tehty huolella, niin itse klippien tekeminen eli toisin sanoen taggaaminen on analyysin helpoin vaihe. Taggaamisen jälkeen oikeastaan analyysien teon kannalta, varsinainen työ alkaa. Kun mietit kunnolla avainmittarit, sinun on helpompi tehdä analyysipohja, jonka pohjalta on helpompi tagata ja sen jälkeen on mahdollista myös tehdä sellainen raportti, jossa on halutut asiat tuotu esiin.

Klippien luominen aloitetaan valitsemalla kotivalikosta “New”, jonka jälkeen valitaan neljästä vaihtoehdosta tilanteeseen sopiva vaihtoehto. Nämä neljä vaihtoehtoa ovat:

  • Video file: taggaa ottelu jo olemassa olevasta videotiedostosta
  • Capture device: olet liittänyt tietokoneeseen kaappauslaitteella videokameran, jonka kuvaa haluat live-tilanteessa tagata.
  • Fake capture device: haluat tagata ottelun livenä, mutta et pysty yhdistämään videokameraa tietokoneeseen millään kaappauslaitteella.
  • Ip camera: taggaat ottelun livenä, mutta käytät hyväksesi wifi tai IP-kameraa. Periaatteessa pystyt taggaamaan ottelun myös internetistä lähetettävästä streamista, kunhan tiedät streamin oikean osoitteen.

On huomattavaa, että kun teet klippejä jo kuvatusta ottelusta, niin ennen klippien luontia kannattaa kameran tuottamat useammat videotiedostot liittää toisiinsa. Oletuksena videokamerat tekevät noin kahden gigan kokoisia videotiedostoja, joissa on noin 20 minuuttia videomateriaalia. Montako minuuttia tuohon yhteen tiedostoon mahtuu, riippuu tarkkuudesta jolla tallennat videota. Mikäli ottelu kestää pidempää kuin esimerkiksi tuon 20 minuuttia, tiedostoja on myös useampia. Mikäli kamerasi tallentaa mp4 -tiedostomuotoon, niin pystyt liittämään videotiedostot toisiinsa Avidemux nimisen sovelluksen avulla. Kyseinen sovellus on ilmainen sovellus, joka löytyy niin Windowsiin kuin Maciin.

Jos kamerasi ei tallenna mp4 -tiedostomuotoon, niin pystyt muuttamaan suurimman osan videotiedostoista haluttuun muotoon, se onnistuu Handbrake nimisen sovelluksen kanssa. Tulen myöhemmässä vaiheessa tekemään vielä muutaman postauksen missä avaan näiden kahden sovelluksen toimintaa.

Seuraavassa videossa on käyty läpi LongoMatchin käyttöliittymä sekä perus taggaaminen ja henkilökohtaisten klippien tekeminen.

Seuraavassa kirjoituksessa käydään läpi miten pystyt muokkaamaan klippejä eli trimmaamaan. Mikäli juttu kirvoitti ajatuksia tai kysymyksiä, niin älä pelkää lähestyä niiden merkeissä, vaan heitä rohkeasti viestiä.