Työpajan vetäjä Jyrki Vesa

Osallistuin viikonloppuna VVI:n järjestämään Pro Way kurssille, kevyellä kalustolla miljöössä. Kouluttajana kurssilla/työpajassa oli pitkän linjan ammattilainen Jyrki Vesa. Suomenmaassa varmasti yksi taitavampia pikkusalamoiden käyttäjiä.

Olen aiemminkin ollut Jyrkin kursseilla, enkä ole pettynyt opetukseen. Tämän vuoksi uskalsin lähteä mukaan työpajaan. Täytyy jo tässä vaiheessa todeta, että kyllä kannatti lähteä.

Lauantaina keskityttiin ulkokuvauksiin ja mallin valaisuun miljöössä. Lauantai olikin mielenkiintoinen päivä, koska aurinko porotti koko komeudessaan siniseltä, lähes pilvettömältä taivaalta. Tämä luonnollisesti asetti kuvaajille harmaita hiuksia, ja salamoiden tehot joutuivat koville. Sunnuntain teemana oli sitten sisämiljöökuvaukset.

Tälläkään kertaa ei VVI:n kurssi tuottanut pettymystä. Jyrki veti todella hyvän työpajan ja antoi paljon hyviä vinkkejä. Vinkkien lisäksi sain vahvistusta omiin käsityksiini siitä, miten pikkutuikkuja voi hyödyntää. Tuli jopa kokeiltua sellaista mitä en normaalisti tekisi. Kaiken huipuksi meillä oli käytettävissä loistavat mallit. Vielä kun oppisi tuota mallin ohjausta, niin sitten voisi hyvää jälkeäkin syntyä.

Tosin Jyrki antoi kyllä hyviä vinkkejä tuohon mallin ohjaamiseen. Näistä neuvoista ehkä ajatuksia herättävin oli se, että koko kroppa näyttää mielialaa, eivät pelkästään kasvot. Jotenkin näin se meni, en nyt sanatarkasti muista miten Jyrki tämän muotoili. Kuitenkin, vaikka tuo on ihan itsestään selvää, niin ei sitä ole ennen tullut mietittyä.

Jyrkin työpajoihin osallistun varmasti jatkossakin, jos vaan aikataulut antavat myöden.

Alla muutama maistiainen viikonlopun ajalta.