Juhannus olisi nyt takana. Minulle se tarkoitti yhdessä oloa perheen kanssa ja yhteisiä askareita.

Rentoutumisen lisäksi vietin juhannusta opiskellessa valokuvausta lisää. Juhannuksen aikana tuli katsottua useita opetusvideoita/-luentoja niin creativelive.com:sta kuin phototraining4u.com -sivustolta.

Creativelive.com:sta seurasin ilmaisia liveluentoja. Kalenterin mukaan, kyseisellä palvelulla on, ainakin näin kesäaikaan paljon ilmaisia luentoja. Ainut huonopuoli niissä on se, että ne alkavat klo 19.00 ja kestävät seitsemän tuntia. Eli yöunet jäävät melko lyhyeen. Näitä luentoja pääsee myös katsomaan maksua vastaan, milloin vain.

Phototraining4u.com:iin tutustuin noin vuosi sitten, kun Mark Cleghorn oli pitämässä luentoja kameramessuilla Helsingissä. PT4U:n kautta pääsee myös seuraamaan live luentoja, joissa annetaan mm. palautetta kuvista ja käydään lävitse niin Lightroomin kuin PhotoShopinkin käyttöä. Lisäksi arkistosta löytyy runsas määrä videomateriaalia, niin valaisusta, hääkuvaamisesta kuin mallinohjaamisesta. Näitä videoita pääsee katselemaan vuosimaksun maksettua.

Joka tapauksessa vaikka yöunet jäivätkin vähiin ja tuli vietettyä aikaa television vieressä, opetusvideoita katsellessa, paljon uutta tarttui matkaan. Oli erittäin palkitsevaa katsoa alan ammattilaisia ja kuunnella mitä sanottavaa heillä on. Pelkästään creativelive.com:n Building your Wedding Photography Business -kurssi, jonka opettajana on Jasmine Star oli katsomisen arvoinen.

Kuten sanoin, videoista sai paljon uusia ideoita. Lisäksi tajusi, miksi tietyt kuvat ovat epäonnistuneet.

Videoiden katselun jälkeen oli aika mennä kameran, salaman sekä heijastimen kanssa ulos ja harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Täytyy harjoitella reilusti, jotta saisi uudet opit selkärankaan, ettei koko ajan tarvitsisi miettiä, miksi teen näin ja näin. Eiköhän se sieltä tule, kun vain tekee toistoja paljon. Voin sanoa, että totutuista tavoista pois oppiminen ei ole kovinkaan helppoa.

Harjoitteluani avusti tyttäreni. Hänen kanssaan ei kauaa nyhvätä yhden asian kanssa tai yhdessä paikassa. Tässä olisi harjoittelun tuloksia.

Photography Training for Photographerscreativelive