Miten tuo valaisu voikin olla näin vaikeaa. No kai senkin oppii, kun riittävästi harjoittelee. Tuntuu, että tuotteiden valaisu on vielä monta kertaa vaikeampaa kuin ihmisen. Ihmisen valaisu alkaa jo jotenkin sujumaan, mutta kyllä siihenkin vielä tarvitaan paljon toistoja, jotta se onnistuisi joka kerta. Studio-olosuhteissa ihmisen valaisu onnistuu jo nykyisin, mutta jotta se onnistuisi myös ulkosalla oikein ja aidosti, tarvitaan vielä harjoitusta ja paljon.

Tällä kertaa kohteena olivat tuotteet. Eihän se nyt ihan nappiin mennyt noiden kiiltävien ja vaaleiden tuotteiden kuvaamisessa. Täytyy siis vielä harjoitella.

Miten tuollaiset tuotteet pitäisi valaista, jotta lopputulos olisi valojen suhteen hyvä? Kai tuohonkin kysymykseen riittävällä harjoittelulla ja pään seinään lyömisellä löytyy vastaus.

Tänään kokeilin valaista kuvat alla olevan kuvan kaltaisesti. Näiden salamoiden lisäksi kuvauksessa käytettiin eriävä määrä heijastimia (valkoisia ja mustia).

Tällaista jälkeä tuli tällä valoisulla.

Kuten sanoin, vielä on paljon opettelemista, että saisi valon näissä tilanteissa kuriin. Onneksi kuitenkin joka päivä oppii jotain uutta. Täytyy myös todeta, että kirjallisuudesta on paljon hyötyä, mitenkään vähättelemättä internetin tarjoamia mahdollisuuksia.