Kyseistä reittiä Ellivuoren ympäri meloen tuli matkaa 14,4 km.

Päätimme jokunen ilta sitten kaverin kanssa käydä melomassa Ellivuori ympäri. Päätöstä tehdessämme keli oli aivan loistava, aurinko pilkisti pilvien raosta ja tuulta ei ollut nimeksikään. Pikaisen rannalla käynnin perusteella pystyimme tekemään ratkaisun, että käymme kiertämässä Ellivuoren.

Päivän aikana ehtikin sitten tapahtua sään rintamalla kaikenlaista. Onneksi kuitenkin aurinko paistoi eikä mantereella juurikaan tuullut. Päästyämme Ellivuoren rantaan ja nostaessamme kajakkeja auton katolta, huomasimme selällä olevat vaahtopäät.

Koska olimme sopineet kiertävämme Ellivuoren, emme tästä lannistuneet. Teimme suunnitelman, miten kiertäisimme saaren ja lähdimme matkaan.

Ensimmäiset kolme kilometriä olivat melkoista röykytystä, läpi vaahtopäiden. Tämän jälkeen pääsimme suojaisaan poukamaan, josta sitten oikeastaan loppumatka olikin enemmän tai vähemmän tyyntä.

Matkaa kartan osoittamalle reitille kertyi 14,4 kilometriä ja aikaa kului noin kaksi tuntia. Näin ollen keskinopeutemme oli karvan yli 7 km/h. Matkan aikana emme nousseet maihin pitämään taukoja, vaan tauotimme matkaa tehden lautan aina silloin tällöin vesille.

Suosittelen lämpimästi kyseistä reittiä. Oikein kauniit maisemat ja mukava meloa. Reitille mahtuu järvityyppistä reittiä kuin myös kapeampaa jokimelontaa.

Kannattaa kuitenkin varata evästä mukaan ja pysähtyä johonkin nauttimaan niitä. Reitin varrella on lukuisia hyviä rantautumiskohteita, joissa voi levähtää.