Analyysipohjan luonti

Viimeisessä askeleessa ennen varsinaisten klippien ja analyysien luonti käydään läpi analyysipohjan (analysis dashboard) luonti ja hallinta. Ennen kuin lähdetään tekemään analyysipohjaa, kannattaa käyttää hetki siihen, että miettii mistä asioista haluaa klippejä tehdä.

Viimeisessä osassa ennen varsinaisten klippien tekemistä käydään läpi analyysipohjien (analysis dashboard) hallinta, ennen kaikkea sellaisen luonti. Analyysipohja on kaikkein oleellisin asia, kun lähdetään tekemään analyyseja ja videoklippejä. Tämän vuoksi analyysipohjan suunnitteluun kannattaa käyttää jonkin verran aikaa, jotta pystyisit tekemään haluamasi klipit sekä pystyt keräämään sen informaation, jota tarvitset haluamasi analyysin luontiin.

Lähtisinkin luomaan analyysipohjaa määrittelemällä avainmittarit, joiden pohjalta teen analyysi- sekä raportointipohjat. Kun tiedostat mitä haluat saada, niin sen jälkeen analyysipohjan luonti on huomattavasti helpompaa. Ilman kunnollista suunnittelua ajan saatossa analyysipohja vaan paisuu ja paisuu ja sen hallinta tulee entistä haastavammaksi.

Lisää siis analyysipohjaan ainoastaan sellaiset eventit, joita tarvitset ja mieti lisäominaisuuksia sen mukaan, mitä lisätietoa haluat mihinkin eventtiin lisätä. Näitä lisämäärittelyjä voi olla esimerkiksi hyökkäyksen tyyppi, laukauksen tyyppi tms. Oikeastaan mielikuvituksesi on rajana. Ainut asia mitä kannattaa alakategorioita määriteltäessä on se, että jos käytät taggaamiseen näppäimistöä, sinulla on pääkategorian valinnan jälkeen noi sekunti aikaa valita alakategoriat.

Seuraavassa videossa on käyty läpi analyysipohjan luonti ja käyttöliittymä, jossa analyysipohjia hallinnoidaan.

Seuraavassa jutussa käydään läpi miten klippien tekeminen jo kuvatun videon pohjalta onnistuu. Samalla käydään läpi miten yksilöklipit pystyy tekemään helposti samalla, kun tekee joukkueelle suunnattuja klippejä.

Mikäli juttu kirvoitti ajatuksia tai kysymyksiä, niin älä pelkää lähestyä niiden merkeissä, vaan heitä rohkeasti viestiä.